TAR Mentorschap participeert in de werkgroep ‘veilig ouder worden Leeuwarden’. Deze lokale alliantie is een netwerk van private en publieke deelnemers dien hun kennis van (financieel)misbruik van ouderen delen en bundelen. Deelnemers in Leeuwarden zijn o.a. een notaris, veilig thuis, banken, thuiszorg, mentor ,bewindvoerder, gemeente, politie, e.a.  Momenteel hebben we een rubriek in het huis aan huis blad waarin casuïstiek wordt besproken. Tevens is in ontwikkeling (maar door corona tijdelijk op pauze gezet) bezoeken aan zorginstelingen, wijkcentra en/of andere locaties. Dit gaan we twee aan twee doen om elkaar vanuit verschillende invalshoeken te leren kennen en te versterken. Doel is voorlichting  geven en ouderen veilig oud laten worden.

Mocht er bijvoorbeeld een mentor en bewindvoerder nodig zijn dan werken wij nauw samen met Regiobewind. Samen met Regiobewind zijn we gezamenlijk in staat om op snel op problematiek in te spelen en bijvoorbeeld een gesprek te voeren. Ons streven is om binnen een week een gesprek te voeren om EN voorlichting te geven over mentorschap/bewindvoering/curatele EN  de procedure te bespreken. Ook evt. alternatieven kunnen hier besproken worden.

Nieuwsgierig geworden? meer informatie willen? neem contact op met Gerrit Dolstra van TAR Mentorschap via 0592-20 10 43 of info@tar-mentorschap.nl of Marco van der Zwaag van Regiobewind op info@regiobewind.nl of 0511-760 014.

 

Pin It on Pinterest